Plastic

มอก. 1027 – 2564
ถุงพลาสติกสำหรับบรรจุอาหาร
มอก. 2921 – 2562
ภาชนะและเครื่องใช้เมลามีน-ฟอร์แมลดีไฮด์ยูเรีย-ฟอร์แมลดีไฮด์ และเมลามีน-ยูเรีย-ฟอร์แมลดีไฮด์ สำหรับอาหาร : เฉพาะด้านความปลอดภัย
มอก. 2493 เล่ม 2 - 2554
ภาชนะพลาสติกบรรจุอาหารสำหรับเตาไมโครเวฟ เล่ม 2 สำหรับการอุ่นครั้งเดียว
มอก. 2493 เล่ม 1 - 2554
ภาชนะพลาสติกบรรจุอาหารสำหรับเตาไมโครเวฟ เล่ม 1 สำหรับการอุ่น
มอก. 997 - 2554
ภาชนะพลาสติกสำหรับบรรจุอาหารที่มีกรดอินทรีย์

Paper

มอก. 3438 - 2565
กระดาษสัมผัสอาหารสำหรับปรุงอาหารด้วยความร้อน
Food Contact Guidelines for the Compliance of Paper and Board Materials and Articles
BfR Recommendations XXXVI/2
Paper and Paperboard for Baking Purposes
BfR Recommendations XXXVI/1
Cooking Papers, Hot Filter Papers and Filter Layers
21 CFR 176
Indirect food additives: Paper and paperboard components

Metal

มอก. 2440 - 2552
เครื่องใช้เหล็กกล้าไร้สนิม : ภาชนะหุ้งต้มที่มีรอยประสาน
มอก. 735 - 2550
แล็กเกอร์สำหรับภาชนะบรรจุอาหาร
MOPH Notification No 92/1985
Re: Prescribe Qualities or Standards for Food Containers, Use of Food Containers and Prohibition of Materials Used as Food Containers.
Commission Regulation (EC) No 2018/213
The use of bisphenol A in varnishes and coatings intended to come into contact with food and amending Regulation (EU) No 10/2011 as regards the use of that substance in plastic food contact materials
Commission Regulation (EC) No 1895/2005
The restriction of use of certain epoxy derivatives in materials and articles intended to come into contact with food

Glass

Commission Directive 2005/31/EC
A declaration of compliance and performance criteria of the analytical method for ceramic articles intended to come into contact with foodstuffs
มอก. 603 - 2546
มาตรฐานผลิตภัณฑ์อุตสาหกกรมภาชนะแก้วที่ใช้อาหาร

Others

คู่มือ การจัดเตรียมเอกสารและหลักฐาน
สำหรับการยื่นผลการทดสอบเพื่อประเมินประสิทธิภาพของกระบวนการผลิตพลาสติกแปรใช้ใหม่และความปลอดภัยของเม็ดพลาสติกแปรใช้ใหม่สำหรับวัสดุสัมผัสอาหาร ให้แก่หน่วยประเมินความปลอดภัย (คู่มือสำหรับผู้ประกอบการ)
หลักเกณฑ์ เงื่อนไข และแนวทางการประเมินประสิทธิภาพ
กระบวนการผลิตพลาสติกแปรใช้ใหม่และความปลอดภัยของเม็ดพลาสติกแปรใช้ใหม่สำหรับวัสดุสัมผัสอาหาร
Report of ESCO WG on non-plastic Food Contact Materials
21 CFR 179
Irradiation in the production, processing and handling of food
21 CFR 178
Indirect food additives: Adjuvants, production aids, and sanitizers